Sport

Maрк Вебер најбржи у Монте Карлу

Аустралијанац Марк Вебер побједник је трке за Велику награду Монака, шесте у овогодишњем шампионату Формуле 1.


Возач Ред Була је до другог тријумфа у само осам дана, а четвртог у каријери, дошао на исти начин као у Шпанији - послије доминације од старта до циља у времену од 1:50:13.355 сата на улицама Монте Карла.

Друго мјесто у Кнежевини заузео је Веберов тимски колега Себастијан Фетел, док се на трећи степеник побједничког постоља попео Роберт Кубица у Реноу.

Шесту трку сезоне обиљежила су четири изласка “сејфти кара” на стазу, од којих су за два били ‘криви’ возачи Вилијамса Нико Хилкенберг и Рубенс Барикело, као и потпуна доминација Вебера. Као што је легендарни Аертон Сена чинио прије 20 година на улицама Монте Карла тако је и Аустралијанац овога пута био у вођству током свих 78 кругова. Сасвим заслужено Вебер сада дијели чело генералног пласмана са својим тимским колегом пошто обојица имају по 78 бодова.

Иза најбоље тројице нашао се Фелипе Маса у Ферарију, а потом су кроз циљ прошли возач Мекларена Луис Хамилтон, седмоструки свјетски шампион Михаел Шумахер, возач Ферарија Фернандо Алонсо и Нико Розберг у Мерцедесу. До бодова у Монте Карлу дошли су и возачи Форс Индије Адриан Зутил и Витантонио Лиуци, док су трку завршили само још Хаиме Алгерсуари и Себастијан Буеми у болидима екипе Торо Росо.

Вебер је повео послије старта са пол позиције, испред Фетела, који је претекао Кубица, а пратили су их Пољак, Маса, Хамилтон, Барикело, Шумахер, Розберг, Лиуци и Зутил.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 се наставља трком за Велику награду Турске 30. маја у Истанбулу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog