Sport

Исланђанин предсједник ФИБА, Даниловић без мандата

Исланђанин Олафур Рафнсон изабран је за новог предсједника ФИБА Европе, али је Србија први пут остала без представника у Борду.


Поред, изненађујућег избора Рафнсона за предсједника, Предраг Даниловић, предсједник КК Партизан, није добио трећи манадат у Борду ФИБА.

Рафнсон је са 32 од укупно 51 гласа побиједио Турчина Тургаја Демирела. Такође, неколико великих кошаркашких земаља као што су Турска, Украјина, Русија и Израел, такође није добило своје представнике у новом Борду.

У избору за европског кандидата за предсједника ФИБА, Француз Ајвин Маинини добио је више гласова од Грка Јоргоса Василакопулоса.

Генерални секретар КСС Зоран Гавриловић био је шокиран вијестима из ФИБА.

„Предраг Даниловић није прошао у Борд што је шокантно. Али није само то. У највишем оперативном органу није било места ни за представника Турске, Русије, Украјине и Изреала, као и још неких цењених кошаркашких земаља. То је просто невероватно и даље нам није јасно како је тако нешто могло да се догоди“, рекао је Гавриловић.

Гавриловић је изразио сумње да ће на наредном састанку, на коме се бирају чланови разних комисија и за које је КСС предложио шест кандидата, бити бољих вијести.

„С обзиром како су прошли ови избори не надамо се ничему добром. Све ово је у најмању руку забрињавајуће“, рекао је Гавриловић.

Предсједник КСС Драган Капичић, такође је био изненађен резултатима гласања.

„Тешко је прихватити одлуке које су се догодило. То оставља доста простора за сумње што никако није добро за кошарку“, рекао је Капичић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog