Sport

Више од игре: Сукоб Лејкерс и Санса због закона о имигрантима

Прије синоћње утакмице између ЛА Лакерса и Феникс Санса испред дворане Стејплс Центар у ЛА окупило се стотињак људи у намјери да изразе своје незадовољство према тренеру Лејкерса Филу Џексону, односно његовој подршци новом закону о имигрантима који је усвојен у савезној држави Аризона.


Један од протестаната је носио транспарент на којем је писало „Фил, реци не расизму у Аризони“, док је други носи транспаретн са натписом „Драги тренеру Фил, ми волимо Лос Лакерсе. Зашто подржавате СБ 1070?. “

Прије утакмице када је сазнао за протестанте пред двораном Фил Џексон је изјавио:

„Не мислим да спортске организације требају бити увучене у овај проблем јер је ово заиста политички проблем“. Међутим, један од протестаната је управо Фила оптужио за мијешање у политичке проблеме.

„Фил Џексон даје политичке изјаве, а то није његов посао. Он није ни гувернер, ни предсједник, ни сенатор. Он је спортски тренер и он је тај који је отишао у политику. Управо због тога сам ја данас овдје, да изразим незадовољство његовим уплитањем у политику“.

Гувернерка Аризоне је прије десетак дана усвојила строжији закон за имигранте, а играчи Санса су у другој утакмици полуфинала против Спарса носили дресове са шпанским натписом Los Suns.

Пред почетак серије између Лејкерса и Санса Фил Џексон је критиковао тај потез играча Санса, а многи сматрају да је то био његов трик да унесе пометњу у редове Феникса.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog