Sport

СП у хокеју: Русија и Чешка у финалу

У финалу Свjетског првенства у хокеју у Њемачкој, играће репрезентације Русије и Чешке.


Хокејаши Русије су у полуфиналу, у завршници меча, савладали Њемачку резултатом 2:1 и задржали шансу да освоје трећу узастопну титулу свјетског првака.

Претходно је у првом полуфиналу Чешка била боља од Шведске са 3:2, после извођења пенала.

Репрезентативци Русије су на добром путу да се искупе за неочекивану елиминацију са Олимпијских игара у Ванкуверу, када су такмичење завршили у четвртфиналу.

 

Побједоносни гол за 'зборнају' постигао је играч Детроит Ред Вингса Павел Датсјук, који је два минута прије краја меча искористио велику грешку одбране домаће селекције.

Нијемци су претходно неочекивано повели голом капитена Марсела Гоча и стигли на корак од историјског успјеха и пласмана у прво финале још од далеке 1953. године. Руси су изједначили средином другог периода преко још једног НХЛ играча, Евгенија Малкина, члана Питсбург Пингвинса.

Са друге стране, Чеси су се провукли поред Швеђана резултатом 3:2, тек после бољег извођења пенала. Швеђани су два пута водили, али су Чеси оба пута успевали да изједначе.

Крајем треће деонице Чеси су губили са 2:1, али само осам секунди прије краја фантастични Карел Рахунек постиже чудесан гол који је његов тим спасао пораза и утакмицу одвео у продужетак. Побједоносни гол који је Чешку одвео у финале постигао је Јан Марек.

Лукаш Кашпар и Линус Омарк су претходно постигли голове за Чешку, односно Шведску, да би потом голман Томаш Вокоун зауставио одлучујући ударац Тонија Мартенсона.

Швеђани су тако поражени и у другом дуелу са Чесима, поштио су претходно од њих поражени и у групној фази такмичења (2:1).

Финале се игра у недељу од 20:30 часова, док је меч за треће мјесто на програму 16:15 часова.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog