Sport

Mурињо: Мој посао у Интеру је завршен

Мој је посао у Интеру је завршен, а Лигу шампиона желим освојити с три различита клуба - изјава је којом је Жозе Мурињо прокоментарисао освајање клупског првенства Европе и практично потврдио прелазак у Реал Мадрид..


Ернст Хапел ("Фејенорд" 1970, "Хамбургер" 1983.) и Отмар Хицфелд ("Борусија" 1997, "Бајерн" 2001.) до ове су суботе били једини тренери-освајачи Лиге шампиона с два различита клуба. Придружио им се сада и Португалац који је свој први наслов освојио с Портом 2004. године.

- Осјећам велику тугу при могућем одласку. Учинио сам оно што сам морао, мој је посао овдје завршен. Уписао сам се у клупску историју, а ни Интер више неће бити клуб као што је прије био. Не бих желио много причати јер ћу се сигурно расплакати и промијенити одлуку. Како сада ствари стоје, ближи сам одласку него останку. Да, може се тако рећи - изјавио је Мурињо.

- Захваљујем предсједнику Масиму Моратију који ме је узео, иако је мој претходник Роберто Манћини освојио 'Скудето'. Био је то ризик за обојицу, мене би медији, који ми нису били склони, 'покопали' да нисам дошао до наслова. Освојио сам с Интером све што сам могао и буде ли моја одлука онаква каква мислим да ће бити, а она још није стопостотна, мислим да ћу морати пронаћи нову мотивацију. У уском сам кругу тренера који су освајали Лигу шампиона с два различита клуба, а желим постати први који ће је освојити с три различита.

- Немам обичај да се опраштам. Када сам походио 'Стемфорд Бриџ' осјећао сам се као код куће, а исто желим и када се вратим на 'Сан Сиро'.

- Желим ризиковати. Дођем ли у Шпанију играћу против супер екипе као што је Барселона, а биће ми велики залогај покушати освојити Лигу шампиона с мадридским Реалом. Не остајем предуго у клубовима јер сам жељан нових изазова - казао је Мурињо који је крај утакмице на "Сантијаго Бернабеу" дочекао испод трибине с Интеровим навијачима.

Ударао се по срцу доказујући им своју љубав при очитом растанку од њих, носећи у руци португалску заставу и лопту с којом је играна утакмица.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog