Sport

Maрадона: Нисмо фаворити, али можемо изненадити

Селектор фудбалске репрезентације Аргентине Дијего Марадона рекао је данас да његова екипа није фаворит на предстојећем Свјетском првенству, али да ће присуство играча Барселоне Лионела Месија много утицати на игру "гаучоса" у Јужној Африци.


Селектор Аргентине сматра да ће Меси бити кориснији националном тиму у Јужној Африци, него што је он био на Мундијалу 1986. године, када су "гаучоси" тријумфовали, а Марадона проглашен за најбољег играча на турниру.

"Знамо да нисмо фаворити, али ћемо многе изненадити. Гладни смо славе. Меси је бољи него што сам ја био 1986. године у Мексику. Он је најбољи фудбалер свијета. Обајснио сам му да мора да буде вођа на терену и он је то схватио", рекао је Марадона аргентинским медијима.

"Срећа што је Меси Аргентинац, па може да игра за нашу репрезентацију", додао је он.

Марадона је у неколико наврата рекао да опуштено чека почетак такмичења на Свјетском првенству, али да вјерује да Аргентина може да оствари добар резултат.

Аргентина ће на Мундијалу играти у Групи Б са Нигеријом, Јужном Корејом и Грчком.

"Група је солидна. Имамо све што нам је потребно да постанемо свјетски прваци", рекао је он.

Марадона је похвалио нападача Интера Дијега Милита, који је са два гола против Бајерна из Минхена донио италијанском тиму побједу у финалу Лиге шампиона.

"Милито је постигао два сјајна гола, због чега сам га уврстио у тим за Мундијал. Нисам изненађен његовим играма, имао је спекткуларну сезону. Али, имамо и Леа (Меси), (Карлоса) Тевеза и Куна (Серхија Агуера)", рекао је Марадона.

Селектор Аргентине рекао је и да ће у Јужној Африци можда играти у формацији са три нападача, али није желио да објасни због чега у националном тиму нема фудбалера Интера Хавијера Занетија и Естебана Камбијаса.

"Опет о списку... Све је готово. Већ сам послао списак фудбалера", рекао је он и додао да није могао да изостави из тима фудбалера Манчестер ситија Тевеза, који је, према анкетама, најпопуларнији играч у Аргентини.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog