Sport

Махајловић напустио Катанију: Интер, Фиорентина или...

Синиша Михајловић је у понедјељак и  званично поднио оставку на функцију шефа стручног штаба Катаније, са којом је ове сезоне према општем мишљењу остватио лијеп успјех, освојивиш, за клуб рекордних 45 бодова у Серији А.


"Молим вас, опростите ми", истакао је Михајловић у саопштењу објављеном у понедјељак на сајту клуба гдје се обратио навијачима клуба са Сицилије. Михајловић је навијаче замолио за разумјевање и истакао да је донио тешку одлуку.

 

Оставку је образложио рекавши да се нада да ће ускоро пронаћи ангажман који ће му испунити професионалне амбиције, али није навео на који клуб мисли.

"Морао сам да донесем сурову професионалну одлуку, која је у супротности са мојом природом... Руководство клуба је прихватило моју оставку и разлог због које сам је поднио. Чак су ми и захвалили на сјајној сезони", навео је Михајловић. 

"Рекли су ми: 'Упознали смо сјајну особу, која ће заувијек остати у нашим срцима и мислима'. Невјероватно! То је једна од најљепших ствари коју ми је неко рекао у животу. Хиљаду пута хвала", додао је некадашњи играч Војводине, Црвене звезде, Роме, Сампдорије, Лација и Интера. 

Михајловић је тренерску каријеру почео као помоћник Роберту Манћинију у Интеру, а прије Катаније самостало је предводио и Болоњу. Тренерски потенцијал, ипак, доказао је у Катанији пошто је екипу преузео на средини сезоне, када је клубу пријетило испадање. Катанија је, међутим, под вођством 41-годишњег Михајловића сезону завршила далеко изнад зоне испадања са за клуб рекордних 45 бодова. 

Такав резултат навео је медије да пишу о Михајловићу као новом тренеру Интера, али се појавила и могућност да српски тренер замијени Ћезара Пранделија на мјесту шефа стручног штаба Фиорентине. 

Наиме, Прандели би, према медијским спекулацијама, послије Свјетског првенства требало да постане селектор Италије, па је руководство Фиорентине на челу са спортским директором Панталеом Корвином наводно већ договорило сарадњу са Михајловићем.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog