Sport

Пливачки митинг на бањолучком олимпијском базену

БАЊА ЛУКА - Неки од најбољих свјетских пливача учествоваће овог викенда на митингу у Бањој Луци.


Међу 500 такмичара из 14 држава биће и српски асови Милорад Чавић, Нађа Хигл, Иван Ленђер и Чаба Силађи, као и Француз Фредерик Буске, свјетски рекордер на 50 метара слободно.

Српски репрезентативци већ седам дана налазе се на припремама у Републици Српској и напорно раде на бањолучком градском олимпијском базену.

Условима тренирања одушевљен је прошлогодишњи бронзани са европског шампионата у малим базенима у Истамбулу Иван Ленђер.

"Први пут сам овде и свиђа ми се и град и базен. Као да сам код куће. Дошли смо да се припремимо за Европски шампионат у Будимпешти, када ћу и бити у најбољој форми. Тешко је предвидети резултате, јер су од ове сезоне укинути пливачки костими ", рекао је Ленђер.

Чаба Силађи на митингу у Бањој Луци имаће веома јаку конкуренцију у тркама на 50 и 100 метара прсно у Грку романос Алифантису и Словенцу Емилу Тахировић.

"Најважније од свега је да смо добили одличне услове за тренинг. Познато је да у Србији има доста проблема са затвореним олимпијским базенима. На митингу ће бити јака конкуренција и очекујем неизвесне трке до самог краја ", каже Силађи.

Митинг у Бања Луци нашао се у календару ЛЕН, што потврђује велики квалитет такмичења које ће се одржати овог викенда.

Поред наведених такмичара, у конкуренцији би требало да се нађе и светски рекордер на 100 метара делфин Рус Јевгениј Коротишкин.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog