Sport

Представници ФИФА и УЕФА разговарали са ФСРС

Представници УЕФА-е и ФИФА-е, Марсел Бенц и Ева Пасквир, након синоћњег састанка са члановима Извршног одбора ФС БиХ јутро су одржали састанак и са члановима Извршног одбора ФС ФБиХ.


Марсел Бенц и Ева Пасквир након састанка нису хтјели давати изјаве за медије, док су представници ФС РС били задовољни истим.

"Ми смо по први пут имали прилику да преставницима ФИФА-е и УЕФА-е сами укажемо на све недостатек ФС БиХ. Понудили смо им и приједлоге како бисмо заједно ријешили све нагомилане проблеме у ФС БиХ. По нашем мишљењу проблем није у организацији, него у томе што се не поштивају акти ФС БиХ", рекао је предсједник ФС РС Миле Ковачевић и додао:

"Ми ћемо све приједлоге који долазе од ФИФА-е и УЕФА-е изанализирати и на исте ћемо предложити наше амандмане. ФИФА-ине и УЕФА-ине приједлоге ставит ћемо на сто нашој Скупштини како би се и она очитовала о истим, а уосталом ФИФА и УЕФА захтјевају на поштивању одлука донесених унутар институција система".

ФС РС највјероватније неће пристати на промјену Статута, односно на уређење савеза у којем је само један предсједник. У ФС РС су незадовољни што се на јучерашњим и данашњим састанцима није расправљало о дуговима ФС БиХ, о дуплим уговорима који су потписивани, те о положају Муниба Ушановића, који је осуђен, додуше неправоснажно, али се још увијек налази у ФС БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog