Sport

Договорена градња тренинг хале за КК Партизан

БЕОГРАД - Министарка омладине и спорта у влади Србије Снежана Самарџић-Марковић и градоначелник Београда Драган Ђилас потписали су у четвртак споразум о заједничкој реализацији пројекта изградње хале за тренинг за Кошаркашки клуб Партизан.


"У нашој стратегији развоја постоје три приоритета: деца, инфраструктура и врхунски спорт. Партизан промовише Србију и Београд и испуњава сва три критеријума. Замислите, ко би чуо за један мали град у Немачкој, Менхенгладбах, да нема фудбалског клуба Борусија. Истовремено, министарство је било дужно да испрати добре резултате Партизана ", рекла је Самарџић-Марковићева новинарима у Скупштини града.

Градоначелник Ђилас подсјетио је да Београд већ двије године помаже кошаркашком клубу Партизан.

"Партизан је институција, свугде се прича о њему и о Београду. Волели би једног дана да и Београд организује завршни турнир Евролиге, па да Партизан поново буде шампион. Лично, волео бих и да Црвена звезда оствари такав успех, али то у овом тренутку није реално ", нашалио се Ђилас, који навија за Црвену звезду.

Предсједник Партизана Предраг Даниловић оцијенио је да ће изградња хале бити подстријек црно-белима за још боље резултате у будућности.

"Пресрећан сам ... Било је мало скепсе када је први пут поменута ова идеја, али нисам сумњао у њену реализацију. Ова хала ће бити важна за стварања нових играча, како Партизана, тако и репрезентације ", навео је Даниловић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog