Društvo

Херцегбосанска жупанија – еколошка жупанија

ЛИВНО - Коалиција удружења Партнерство за Околиш и Фонда за очување природе - ФОП (WWF ) организовали су на тргу Краља Томислава у Ливну промоцију Декларације о проглашењу Херцегбосанске жупаније подручјем еколошке жупаније.


У оквиру промоције потписивана је и Петиција за усвајање Декларације у Скупштини Херцегбосанске жупаније. Петицију је потписало више од 10% становника Ливна, а скупљено је нешто више од хиљаду потписа. Поред тога, велики број људи је присуствовао представљању 11 удруга из коалиције ПЗО које су све присутне упознали са текстом Декларације и њеним циљевима.

Циљ петиције је усвајање декларације у Скупштини Херцегбосанске жупаније у којој ова тачка још увијек није стигла на дневни ред.

„Ми се искрено надамо да ће потписи прикупљени у Ливну бити јасан знак да је неопходно подузимање корака по питању одрживости развоја Херцегбосанске жупаније. Нама је изузетно драго да су се људи одазвали нашим активностима и на тај начин доказали да су свјесни проблема са којим се ова жупанија сусреће,“ рекао је Мато Готовац, локални координатор за слив ријеке Цетине.

За одрасле је била припремљена и закуска са традиционалним ливањским сиром и производима од меда, а за малишане су представници 11 удруга припремили и интересантне балоне.

Слиједећи корак је слање потписане петиције заједно са приједлогом текста Декларације у Скупштину Херцегбосанске жупаније.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog