Sport

КС БиХ обећао Игокеи, а препоручио Босну

ЉУБЉAНA - Кошаркаши Игокее ни сљедеће сезоне неће играти у НЛБ лиги, јер су челници регионалног такмичења, специјалну позивницу додијелили сарајевској Босни, на препоруку Кошаркашког савеза БиХ.


 

Тако је КС БиХ "погазио" властиту ријеч, јер је према ранијем ставу Предсједништва, други представник БиХ на Јадрану требало да буде финалиста плеј-офа, а то је Игокеа, која је у финале стигла захваљујући двоструком тријумфу над, управо над "студентима".

- Позивницу смо дали Босни, на основу дописа из Кошаркашког савеза БиХ који је потписао генерални секретар Здравко Кнежевић. У том допису достављена нам је листа успјешности на којој су Сарајлије на другом мјесту, иза Широког, тако да смо на основу тога донијели коначну одлуку. Игокеа нема шта да се жели нама, него треба да се обрати Кошаркашком савезу - био је јасан директор НЛБ лиге Јосип Билић, у изјави за Глас Српске.

С друге стране, у Aлександровцу су, очекивано, били разочарани оваквим расплетом.

- Очекивали смо позивницу као финалисти плеј-офа. Уздали смо се у допис Кошаркашког савеза БиХ у којем је наведено да би, када су бх. представници у питању, друго мјесто у НЛБ лиги требало да добије финалиста плеј-офа. Нажалост, није било тако, али стварно не бих улазио у то шта је ко урадио, па да останемо "кратких рукава" - истакао је директор Игокее Дарко Чубриловић, додајући да су у клубу "начули" да би Савез могао да "погура" Босну, што се на крају и обистинило.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog