Kultura

Демофест дан трећи: "ЊЈПК" и десет демо бендова

Треће вече Демофеста, по први пут у Бању Луку стиже британски бенд ''Њу јанг пони клаб''(New young pony club) који је до сада издао укупно два албума – „Фантастик Плејрум“ (2007), и „Оптимист“ (2010).


Током трећег дана фестивала имаћете прилику да чујете нешто више о македонској музичкој сцени у радионици коју ће одржати један од најпознатијих македноских новинара и критичара, Тошо Филиповски.

На радионици ће нам рећи нешто више о тренутном стању у коме се македоснка рок сцена налази.

Истог поподнев у Мултиплексу Палас се одржава бесплатна пројекција документарног филма о ''Џој Дивижн'' који је пун мање познатих детаљима из живота овог бенда.

Програм на Кастелу трећег дана Јелен Демофеста започеће са 10 демо бендова који ће показати шта знају и умију пред члановима стручног жирија.

Након проглашења финалисте, публику очекује наступ занимљиве групе ''Дископет'' која долази из Сплита, а која је прошле године освојила друго мјесто на фестивалу.

Након Сплићана, на сцену ступају ''Њу јанг пони клуб''.

Неки од хитова које ћемо чути том приликом су „Лост а грл“, „Хаос“, „Ајс крим“, „Гет Го“ и „Бомб“. Њих класификују као ''Њу -вејв- денсе-електроника-рок бенд''.

Наравно, ту је и афтерпарти програм у оквиру којег ће нам се представити један од пионира србијанске електронске сцене, Ди Џеј Факир из асоцијације ''Ноиз Дестракшн'' који нам долази из Новог Сада.

Улаз на све садржаје фестивала је бесплатан.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog