Sport

Ђоковић у полуфиналу Вимблдона

ЛОНДОН - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Отвореног првенства Енглеске у Вимблдону, пошто је данас у четвртфиналу савладао Јен Хсун Луа из Кинеског Тајпеха резултатом 6:3, 6:2, 6:2.


За улазак у финале Ђоковић ће се у петак борити са побједником дуела у коме се састају Роџер Федерер и Томаш Бердих.

У беспријекорно одиграном мечу, Ђоковић је потпуно надиграо 82. играча са АТП листе, који је у осмини фнала приредио сензацију савладавши Американца Ендија Родика.

Колико је српски тенисер био супериоран, вјероватно најбоље може да се види из податка да Лу у току меча није имао ниједну брејк шансу. С друге стране, Ђоковић их је имао чак 15, од којих је пет успио да реализује.

Највише борбе било је у првом сету, који је припао Ђоковићу након брејка у шестом гему. У преостала два сета, Лу је могао само да пружи колико - толико достојан отпор трећем тенисеру свијета.

Иако је меч завршио са само четири аса, Ђоковић је изванредно сервирао, што му је омогућило да освоји 86 одсто поена након убаченог почетног ударца, а чак 78 одсто поена после другог сервиса.

У таквој ситуацији, Лу једноставно није имао шансу да било шта уради и на крају је доживио убједљив пораз.

Ђоковићу је то, после 2007. године, друго полуфинале Вимблдона у каријери. Сада му предстоји дан одмора, а потом полуфинални меч у коме ће покушати да стигне до првог финала на најпрестижнијем грен слем турниру.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog