Politika

Додикови закључци у Бечу: Срби смо и не смијемо заборавити историју

Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик присуствовао је јуче отварању изложбе „Србија – културна спона истока и запада“, поводом обиљежавања 150 година од оснивања Српске православне црквене општине „Свети Сава“ у Бечу.


Премијер Додик истакао је у Бечу да морамо да његујемо и чувамо свој идентитет и да не смијемо заборавити нашу историју и додао да је потребно, без икакве  задршке и стида, да афирмишемо чињеницу да смо Срби, и да је Република Српска наша отаџбина, трајна и неуништива категорија.

Покровитељи изложбе умјетничких достигнућа српских стваралаца су били предсједници Србије и Аустрије, Борис Тадић и Хајнц Фишер, који су, такође, присуствовали отварању изложбе.

Свечаности поводом обиљежавања 150 година српске православне црквене општине „Свети Сава“ у Бечу присуствовали су и епископи горњекарловчаки и бачки, са свештенством и бројним грађанима Аустрије, у којој живи око 200.000 Срба.

Делегацију Владе Републике Српске, која је присуствовала обиљежавању 150. годишњице Српске православне црквене општине Свети Сава у Бечу, чинили су шеф Кабинета предсједника Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, савјетник премијера Милан Баштинац и шеф Представништва Републике Српске у Њемачкој Мићо Ћетковић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog