Kultura

Јелен Демофест представља жири фестивала

На овогодишњем Јелен Демофесту који ће се одржати од 21. до 24. јула на тврђави Кастел такмичиће се 36 бендова из БиХ, Србије, Хрватске и Македоније. На конкурс се пријавило 370 бендова, а 36 најбољих изабрао је стручни жири којег чине: Бранкица Јанковић - предсједница жирија и директорица Демофеста, новинар Горан Тарлаћ, Тошо Филиповски - музички критичар и новинар, Дино Шаран - музичар, Гордана Босак – продуцент и менаџер, те Никола Врањковић – музичар.


Бранкица Јанковић  - у свијет музике стигла је са Демофестом који је агенција Аqуариус Огилвy покренула прије двије године. Има 18 година професионалног искуства у агенцији на захтјевним пројектима из области тржишног комуницирања. Данас на челу најмногољудније агенције у БиХ чији тим броји преко 40 запослених која је ове године проглашена за агенцију године.

Горан Тарлаћ –  је у музичком новинарству више од 15 година. Један је од оснивача wеб магазин за поп културу Попбокс.цом који је основан 2004. године. Тарлаћ је вођа пројекта дигитализације и онлине објављивања часописа „Џубокс“и „Ритам“.

Тошо Филиповски – од 1988. до 2002. године радио је као уредник неколико музичких радио емисија на различитим радио станицама. У исто вријеме писао је у неколико међународних часописа и фанзина “Максимално Рокенрол”, “Флипсajд”, “Пластиk Бомб” итд. У својој каријери био је и уредник првог македонског музичког фанзина "Тесхкото".

Дино Шаран - У основној школи први пут се сусреће са музиком Битлса и открива љубав према стваралаштву. Његови родитељи су га подржали у жељи да се умјетнички изрази, купили му прву гитару и уписали га на курс свирања исте. Неколико година касније у једном сарајевском подруму почео је да галами и без микрофона покушава да надгласа бенд "Лету штуке". Све остало је историја.

Гордана Босак - продуцент и менаџер,  власница агенције Агапа. У еxлузивитету заступа  и води каријеру поп пјевачице Натали Диздар и Саше Лозара.

Никола Врањковић - је музичар, гитариста, текстописац и продуцент. Води београдски алтернативни музички састав Блоцк оут. Издао је и соло албум под именом „Заовдеилизапонети“ 2001. године, који поред ЦД-а садржи књигу његових пјесама, као и пјесама Блок аута. На простору бивше Југославије важи за једног од најпризнатијих музичара свих времена који је својим дјеловањем значајно утицао на кретање музике и њен развој.

Поред тридесет шест демо бендова, ове године на Јелен Демофесту ће наступити Стерео Емсис, Кирил Џајковски феат. Рас Твид&Севџук оркестра, Њу јанг пони клаб и Фан ловин' криминалс као и прошлогодишњи побједници Танкер, ЗАА, Дископет и Пропаганда.

Улаз на све концерте и остале фестивалске садржаје је бесплатан!!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog