Društvo

Meктић: 40 особа пријети безбједности

САРАЈЕВО - Директор Службе за послове са странцима БиХ Драган Мектић изјавио је да ова служба располаже подацима да у БиХ боравио око 40 особа, међу којима има и страних држављана, за које су безбједносне агенције утврдиле да представљају пријетњу безбједности земље.


"Тренутно се пет странаца који су проглашени пријетњом националној безбједности налазе у Имиграционом центру у Источном Сарајеву", рекао је Мектић за портал "Све вијести".


Наводећи да се Служба до сада бавила са 12 лица која су пријетња јавном поретку и безбједности БиХ, Мектић је рекао да је ријеч о држављанима Алжира, Ирака, Туниса, Сирије, Марока и Бахреина.

"Од њих 12, петоро је удаљено из БиХ, а петоро се тренутно налази у Имиграционом центру", рекао је Мектић додавши да је Суд БиХ пресудио да се за два лица врати држављанство БиХ, чиме је престала надлежност Службе над њима и они су пуштени из Имиграционог центра.

Директор Службе за послове са странцима напоменуо је да се још један страни држављанин који је окарактерисан као пријетња јавном поретку и безбједности налази на издржавању казне у затвору у Зеници.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog