Svijet

У Пакистану 102 мртвих

Најмање 102 особе су погинуле, међу којима жене и дјеца, а 115 је повријеђено у двоструком нападу бомбаша самоубица у сјеверозападној племенској области Пакистана, нови је биланс најсмртоноснијег напада од почетка године у овој земљи.


Власти и даље трагају за преживјелима и уклањају крш са мјеста на коме је експлозив јуче активиран у селу Јакагхунд, у року од само неколико секунди, у близини канцеларије замјеника управника племенске области Мохманд, Расула Кана, који није повређен.

У нападу је оштећено, односно уништено 70 до 80 радњи, а због оштећења на згради затвора из ове установе је побјегло 28 затвореника, рекао је Расул.

Према ријечима управника области Мохманд, Амџада Алија Кана, у згради су се у тренутку експлозије налазиле племенске старешине, али нико од њих није повређен.

Прва експлозија била је релативно слаба, док је друга била знатно јача, а бар један од двојице нападача довезао се до мјеста напада на мотору, саопштили су званичници.

Мохманд је једна од неколико области у племенском појасу Пакистана, где се, како се вјерује, крију талибани и чланови терористичке мреже Ал Каида.

До јуче је најсмртоноснији био напад изведен за Нову годину, у племенској области Јужни Вазиристан, када је погинуло 96 особа.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog