Društvo

Сребреничка скупштина одала пошту свим жртвама

СРЕБРЕНИЦА - У Сребреници је данас одржана комеморативна сједница Скупштине општине поводом обиљежавања 15 година од страдања сребреничких Бошњака и 18 година од српског страдања.


Одборници су минутом ћутања одали пошту свим настрадалим становницима ове општине у посљедњем рату.

У кратком обраћању на комеморативној сједници предсједник општине Предраг Петровић рекао је да се већ неколико година на данашњи дан одборници окупљају изражавајући бол и одајући пошту свим жртвама, уз поруку да се више никада и нигдје не понове страдања каква су задесила народ Сребренице.

"Поучени тешком и ружном прошлошћу треба да се окренемо и градимо бољу будућност за генерације које долазе", поручио је Петровић и позвао одборнике да у наредна два дана посјете и српска и бошњачка гробља и одају пошту свим жртвама и на тај начин једни другима пруже "руку помирења".

Начелник општине Осман Суљић позвао је одборнике на јединство у доношењу одлука неопходних за развој Сребренице са циљем да се свијету покаже да је у овој средини могућ суживот.

"Довољно пута смо преварени и није нам тешко разликовати добро од зла. Сребреница има довољно властитог потенцијала и снаге да учини искорак у будућност и постане економски и политички стабилна средина по мјери човјека, а посебно младих пред којима смо највише одговорни", поручио је Суљић.

Прије три године одборници су закључили да су на подручју ове општине страдали припадници и бошњачког и српског народа, као и осталих народа и од тада се сваке године одржава комеморативна сједница Скупштине општине и одаје пошта свим настрадалим становницима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog