Kultura

Звијезде Демофеста траже: И пегле и јамајичанско пиво

Шта су затражиле звијезде ревијалног дијела Демофеста на такозваним Рајдер листама?


У ревијалном програму имамо прилику видјети велике звијезде свјетске музичке сцене, а то су Стерео ЕмСи'з, Кирил Џајковски & Рас Твид, Њу Јанг Пони Клаб и Фун Ловин' Криминалс.

Поред добре музике и незаборавног провода који сваки бенд појединачно обећава, оно што је већини посебно занимљиво је листа захтјева коју организатори морају обезбиједити за чланове бендова.

Ђумбирово пиво, вино и корјен за грицкање

Прво Демофест вече, након што се публици на тврђави Кастел представи првих десет демо бендова, имаћете прилику слушати групу која први пут долази у БиХ, а то је британска група Стерео ЕмСи'з.

Бенд у Бању Луку долази са тимом од десет људи, а захтјевају да просторија у којој ће боравити прије концерта буде чиста, лијепо намјештена, са цвијећем, свијећама, да буде добро освијетљена и посбено су нагласили да се у њој може пушити.

Од пића захтјевали су црно и бијело квалитетно вино Француског, Италијанског или Аустралијског поријекла, ђумбирово вино и пиво, а поред неколико врста обичног пива обавезно је и оно марке Гуиннесс.

Када је храна у питању потребно је припремити разне грицкалице, бомбоне и чоколадице, те велике количине свјежег воћа и свјеж ђумбиров корјен.

Након тонске пробе потребно им је 20 велики меканих пешкира, а на бини 10 малих.

14 пица након концерта

У четвртак 22. јула на кастелу наступа Кирил Џајковски, Рас Твид & Сеџук оркестра. Овај тим од 14 људи је више него једноставан, тако да њихови захтјеви подразумијевају житарице, крух, разне намазе, сир, месо, пуретину и различите врсте салате као велику количину воћа. Након концерта, организатор мора у бекстејџ донијети 14 пизза од којих су четири вегетеријанске.

Црна „Грин & Блек’с“ чоколада и пиво са Јамајке

Трећи дан Јелен Демофеста у посјету нам долазе Њу Јанг Пони Клаб. Ови британци су итекако захтјевни, јер већину намирница које су тражили је веома тешко наћи код нас.

Чланови овог бенда тражили су двије просторије у бекстејџу које се могу закључати, унутра се не смије пушити и потребно им је велико огледало у којем ће се видјети од главе до пете.

Од хране су тражили тортиље, бијели француски крух, димљени сир или цхеддар, шпинат, лимун и лимете, црна чоколада марке „Греен & Блацк’с“, а за пиће, поред кафе, сокова и чаја Еарл Греy, обавезно је пиво Кроненбоург и пиво са Јамајке Ред Стрипе.

Брза храна не долази у обзир

Посљедњи дан Јелен Демофеста наступају њујорчани под именом Фун Ловин' Криминалс. Овај бенд је по свему посебан, а њихова листа захтјева је такође веома занимљива.

Kриминалси захтјевају да им кафа и чај са немасним млијеком и шећером буде доступна цијели дан као и разни слаткиши, а чипс Доритос је обавезан. Чланови овог бенда немају посебне захтјеве када је храна у питању, али нагласили су да никако не желе јести брзу храну типичну за њихову земљу – Мекдоналдс, Бургер кинг и слично.

У свлачионици желе удобан намјештај, велика огледала, вјешалице за гардеробу, те пеглу и даску за пеглање. Један од захтјева за организатора је три пара црних чарапа и три бијеле мајице.

ФЛK и њихов тим од 16 људи воле пити коктеле па су тако велике количине леда, разна пића за прављење коктела, шејкер и лимун обавезни. Поред тога тражили су пиво, вино, текилу, шест лименки Др Пепера и ђумбирово пиво.

И на крају, петнаест минута након концерта у бекстејџ је потребно однијети четири велике пице за момке из ФЛК.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog