Politika

Ганић у Сарајеву, виа Цариград

Бивши члан ратног Предсједништва БиХ Ејуп Ганић стигао је око 14.00 часова авионом из Истамбула на сарајевски аеродром, гдје су га у холу аеродрома дочекали његови пријатељи, а испред аеродромске зграде неколико стотина грађана Федерације аплаузом и узвицима "Право с њим Предсједништво".


"Колико год ова мука од пет мјесеци била тешка за мене, ја се враћам са једном великом побједом,у смислу карактера рата. БиХ је била нападнута и била је жртва агресије” изјавио је Ганић и оцијенио да је разматрање, пред лондонским судом, захтјева за његово изручење Србији било „више него политички мотивисан процес”.

Он је додао да је био изненађен „количином лажи и фалсификата” које је Србија доставила екстрадиционом суду у Великој Британији.

Према његовим ријечима, Србија добро зна да је Хашки трибунал истраживао овај случај и рекао да није ништа лоше урађено.

Ганић је подсјетио да је и Суд за ратне злочине БиХ истраживао његов случај и да је такође потврдио налазе Трибунала у Хагу.

„Међутим, Србија је хтјела своје суђење. Они се једноставно нису помакли од Милошевића када је у питању њихово судство, тужилаштво”, поручио је Ганић.

Он је оцијенио да је било „смијешно слушати” српског тужиоца за ратне злочине Владимира Вукчевића и како изгледа „када држава лаже, подмеће”.

„То је више него политички мотивисан процес. Зато сам веома срећан што се то завршило како треба”, закључио је Ганић.

Србија је оптужила Ганића за ратне злочине приликом повлачења Југословенске народне армије из Сарајева 3. маја 1992. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog