Politika

Додик и Пахор о привредној сарадњи

БАЊА ЛУКА – Премијер Републике Српске Милорад Додик разговарао је у Бањој Луци са премијером Словеније Борутом Пахором о привредној и политичкој сарадњи.


Након разговора обављених у Административном центру РС, Додик је новинарима изразио задовољство чињеницом да РС и БиХ имају веома успјешну привредну и политичку сарадњу са Словенијом, а посебно добрим привредним односима РС и Словеније.

Наводећи да у РС има значајан број привредних субјеката из Словеније који развијају своје пословне активности, Додик је рекао да су разговарали и о могућем пословном аранжману у вези са изградњом ауто путева, великих инфраструктуларних пројеката. Словеначке банке и компаније, каже Додик, добро су дошле у РС.

Додик је рекао да Пахор подржава да БиХ коначно рijеши проблем либерализације визног режима са ЕУ, као и да се „побољша конекција у БиХ”, како би она могла да што брже и даље настави са евроатлантским интеграцијама.

Говорећи о уставним промjенама у БиХ, које су извjесне након октобарских избора, Додик каже да су се да одлуке у БиХ треба да доносе домаћи политичари, без уплитања с стране.

„Констатовали смо да би било погрешно да у томе учествују представници међународне заједнице”, рекао је Додик и додао да ће РС учествовати у дијалогу о уставним промjенама и да је спремна да подржи само оно што неће нарушити дејтонску организацију БиХ.

Словеначки премијер Борут Пахор каже да доношење одлука о будућности БиХ треба бити на домаћим политичарима, а само ако они сматрају, могу бити неке консултације и из међународне заједнице.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog