Društvo

Српски новинар нападнут у Црној Гори

БЕОГРАД - Новинара крагујевачког недјељника "Светлост" Дејана Михајловића је у Сутомору, у Црној Гори, физички напало обезбјеђење кафића "Махито" и нанијело му лакше тјелесне повреде.


Црногорска полиција умјесто да га заштити, пријетила му је, вријеђала и псовала га на националној основи, саопштено је данас из тог недељника.

"Михајловића, који је у Сутомору припремао репортажу о ноћном животу у том црногорском граду обезбеђење кафића напало је 17. августа у 2.00 часа после поноћи", наведено је у саопштењу, које је потписао генерални директор и главни и одговорни уредник листа "Светлост" Ранко Милосављевић.

Милосављевић сматра да је такво понашање црногорске полиције без преседана у цивилизованом свијету и поставља питање како би се провео у сличној ситуацији обичан грађанин, ако је новинар на задатку, са уредно издатом прес легитимацијом, добио батине, коме су пријетили и вријеђали како обезбјеђење тако и црногорска полиција - преносе београдски медији.

Он наводи и да је о нападу на новинара недељника "Светлост" обавијестио Удружење новинара Србије, као и да је упутио протест МУП-у Црне Горе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog