Politika

Павић: Митровић је појединачан случај

БАЊА ЛУКА - Предсједник ДНС, Марко Павић је рекао да Предсједништво ДНС има чврст став да сви споразуми које је странка потписала, па и споразум о заједничким кандидатима за предсједника РС и члана Предсједништва БиХ са СНСД и СП "остају и да ту неме никаквих поремећаја".


Павић је прокоментарисао и изјаву предсједника Општинског одбора Зворник Хаџи-Јована Митровића да неће подржати избор Додика за предсједника РС:

"Изјава Митровића је револт на врло лош однос начелника општине Зворник Зорана Стевановића према ДНС као коалиционом партнеру и ствар је појединачног случаја, а не нечега о чему ће странке глобално расправљати", рекао је Павић.

Он је рекао да коалициони споразум није ничим угрожен, да одбор регије Бирач није и неће засједати у вези са питањем подршке Додику за предсједника РС, али да се са коалиционим партнерима мора ријешити односи страначких партнера на нивоу општине Зворник.

Павић је нагласио да се у предстојећој кампањи ДНС неће бавити опозицијом, јер сматра да она не може угрозити резултат коалиције на власти. 

Предсједништво Демократског народног савеза очекује да ће ова странка на предстојећим изборима освојити 10 мјеста у Народној скупштини Републике Српске и два у Парламентарној скупштини БиХ, а да ће коалиција коју чине ДНС, СНСД, и СП сигурно побиједити.


"Политика ДНС-а је изворна политика наших грађана, а то значи БиХ као лагана федерација или конфедерација, јака РС и још јаче локалне заједнице", рекао је Павић новинарима у Бањој Луци након сједнице Предсједништва ове странке на којој је разговарано о припремама за предстојеће Опште изборе у БиХ.

Он је нагласио да се ДНС противи приватизацији електропривреде, шума, земље, да није за то да се даље крње овлаштења РС, да није за нову уставну организацију БиХ, те да се противи давању изнадуставних овлашћења високом представнику или било којем другом појединцу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog