Sport

Турска добила "најважнији меч" са Грчком

Домаћа Турска побиједила је великог ривала Грчку са 76:65 (22:15, 19:24, 24:12, 11:14) и уз САД истакла главну кандидатуру у борби за злато.


Овом побједом у Анкари Турци су готово сигурно обезбиједили прво мјесто у групи Ц нанијевши први пораз главном ривалу.

Ерсан Иљасова био је незаустављив са 26 поена (6/6 три) и 5 скокова, 12 је убацио Ашик (6ск), а десет Ерден. Једини расположен у Грчкој био је Јанис Бурусис са 15 поена и 7 скокова.

После два меча суспензије у екипу Грчке вратио се Софоклис Скорцанитис и учествовао са девет поена.

Литванија је први период добила са 22:15, а сам Иљасова је постигао 12 поена везавши двије тројке и пар слободних бацања при резултату 7:7. Дијамантидис је тројком покушао да ублажи предност Турака у првом периоду, али су судије одлучиле да је шутирао по истеку времена.

Поенима Ердена са пенала Турска је чувала седам поена предности почетком другог периода, прије него што су Грци најавили повратак у меч поенима Перпероглуа за 25:25. На његову серију од четири поена, Иљасова је одговорио са пет и вратио Турцима +5. Бурусис тројкама и уз помоћ Калатеса поново доводи меч у егал (34:33) четири минуте прије полувремена.

Ипак, Арслан и Туркоглу улазе у шутерску серију и праве нови суфицит (41:33), који до полувремена Кајмакоглу и Спанулис поново поништавају (41:39).

Иљасова није почео другу половину дуела, али то није сметало домаћину да напредују и поново повећају своју предност. Врло брзо било је 53:43, а Омер Онан је половином периода „навукао“ Скорцијанитиса да направи четврти фаул. Грчку у живот враћа тројком Дијамантидис за 55:50.

Потом Турска прави серију 10:1 тројкама Иљасове, те почетком последњег периода стиже до лијепе предности 70:64. Ашик избацује Скорцанитиса из игре, а Туркоглу тројком рјешава меч 76:65.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog