Sport

Надал није дао Новаку титулу у Њујорку

ЊУЈОРК - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић није успио да освоји титулу на Отвореном првенству САД, пошто је ноћас у финалу изгубио од Шпанца Рафаела Надала са 6:4, 5:7, 6:4, 6:2 после три часа и 43 минута игре.


Други рекет свијета је покушао све што је било у његовој моћи да дође до другог грен слем трофеја у каријери, али је борба против фантастичног Надала била као битка са вјетрењачама.

Шпански тенисер, који је овом побједом постао осми играч у историји који је освојио сва четири грен слем турнира, одиграо је једну од најбољих партија у последњих неколико сезона. Таквом тениском „ванземаљцу” једноставно, Ђоковић није могао да парира, иако је одбијао да истакне „бијелу заставицу” до последње лопте.

Надал је кренуо у јуриш на девети грен слем трофеј од првог гема, када је и направио брејк, а затим повео са 2:0. Наш тенисер је одмах реаговао и изједначио, на шта је Надал поново одговорио брејком (3:2), а потом ту предност одржавао до краја сета.

Схвативши да против Надала нема шансе у дугој размјени удараца, Ђоковић је у наставку меча промијенио тактику, изненадио Надала сталним нападима са основне линије, којима је дошао до предности од 4:1.

Шпански тенисер је муњевито узвратио на ову „бачену рукавицу” и успјешно везао три гема за изједначење (4:4), да би код резултата 30:30 организатори због јаке кише прекинули меч.

После двочасовне паузе Ђоковић се вратио у меч видно опорављен, успјевши да дође до брејка у 12. гему и изједначења у сетовима.

Поново је Надал у наставку преузео иницијативу и у трећем гему трећег сета дошао до првог брејка, док је Ђоковић очигледно остао „без муниције” којом би могао да се супротстави „тешкој артиљерији” Надалових дворучних бекхенд дијагонала.

У четвртом сету је било јасно да је српски тенисер од силине Надалових удараца скоро „у нокдауну”. Ипак, и поред праве канонаде противника и вођства од 4:1, Ђоковић је дошао до брејк шансе, а потом је и освојио гем на свој сервис, показавши да располаже карактером борца који се не предаје ни онда када је све готово.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog