Društvo

Салаш 84 се испријечио путу нафте и гаса

НОВИ САД - Једна од најатрактивнијих туристичких дестинација у Војводини - "Салаш 84", недалеко од Новог Сада, мораће да сели у Инђију, јер је изграђена на три нафтовода, док се на два метра од његове улазне капије налази централни гасовод.


Власник популарног "Салаша 84" Димче Гулевски каже да разлоге за његов премјештај мора уважити, али спорост новосадских власти да о томе обавијесте породицу оцјењује крајњим немаром - пише новосадски "Дневник".

"Још децембра 2007. године од градског Завода за урбанизам добио сам сагласност да на Салашу могу изградити музеј, 26 апартмана, тениски терен, а у сарадњи с Бањом "Меленци" и модеран спа-центар укупне вриједности од 1,7 милиона евра. Тек сад, међутим, сазнајемо, да је на нашој парцели забрањена градња, јер она лежи на три нафтовода, док се на два метра од улазне капије у "Салаш" налази централни гасовод", навео је Гулевски.

Свјетска туристичка организација означила је недавно "Салаш 84" као једно од најатрактивнијих мјеста на дијелу "Коридора 10" кроз Србију.

"Салаш 84" почео је с радом 2004. године, од када га је посјетило више од 80 000 туриста.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog