Sport

Отворен падобрански куп Неда Личина

БАЊА ЛУКА - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић свечано је данас у Бањој Луци отворио Трећи међународни падобрански куп "Нена Личина", посвећен Бањолучанки Нени Личини, која је прва скочила падобраном у БиХ.


"Падобрански клуб Бања Лука његује ваздухопловну традицију организовањем овог купа, јер је посвећен жени хероју, која је извела први скок у БиХ 1948. године, управо на овом спортском аеродрому", рекао је Чубриловић отварајући Куп.

Он је рекао да ће, као и до сада, пратити и помагати рад ових вриједених падобранаца и подржавати организовање оваквих манифестација.

Чубриловић изразио наду да ће реализација развојног пројекта Клуба омогућити боље услове за развој падобранског спорта уопште, јер то овај спорт и заслужује.

Предсједник Падобранског клуба Бањалука Душко Грмуша изјавио је да је овај клуб правни насљедник Првог краљевског аероклуба у БиХ, основаног 1932. године и чувар традиције првог падобранског скока у БиХ, који је Нена Личина извела 15. јануара 1948. године у Бањој Луци.

"Најхрабрија за тај историјски подвиг била је наша Бањолучанка Невенка Нена Личина Мајц", навео је Грмуша.

Он је истакао да ће се на купу такмичити падобранци из БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе и Аустрије у екипној и појединачној конкуренцији.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog