Politika

Алкалај: Не иди нам УНДПИ

САРАЈЕВО - Министар иностраних послова БиХ Свен Алкалај током састанка са подсекретаром у Канцеларији УНДП-а у Њујорку Ребеком Гринспан позвао је ову организацију да настави са квалитетним радом у БиХ.


Aлкалај је истакао да бенефиције УНДП осјећају сви грађани, посебно они у руралним дијеловима земље и угрожене друштвене заједнице.

Током јучерашњег састанка на маргинама засједања Генералне скупштине УН са Гринспановом, Алкалај је захвалио на ангажману УНДП-а у БиХ, нарочито у домену реализовања Миленијумских развојних циљева и подршке развоју локалних заједница, процесу уклањања неексплодираних убојитих средстава, као и програма по питању развоја обновљивих извора енергије и њеног рационалног кориштења.

Гринспанова је истакла да мисија УНДП-а у БиХ активно ради на имплементацији својих програма, те процијенила да ће БиХ, највјероватније, остварити сва своја настојања у оквиру Миленијумских развојних циљева, саопштено је из МИП-а БиХ.

Она је нагласила да је индекс хуманог развоја у БиХ висок, али да незапосленост и даље представља један од најзначајнијих проблема, те се треба уложити додатни напор у том контексту.

Алкалај се састао и са Димитрисом Дроутсасом, алтернативним министром иностраних послова Грчке, са којим је размијенио информације о политичкој ситуацији у БиХ и Грчкој у контексту предстојећих избора, те позиве за посјете на високом нивоу.

Како је саопштено, Алкалај је изразио захвалност Грчкој на ратификацији Споразума о стабилизацији и придруживању, подршци за либерализацију визног режима, те укупној подршци коју Грчка пружа БиХ у оквиру процеса приступања пуноправном чланству у Европској унији и НАТО.

Током сусрета је иницирано организовање пословног форума за бизнис заједнице БиХ и Грчке, чији би циљ био унапређење пословне сарадње, робне размјене, подизања нивоа инвестиција, као и свеукупне економске сарадње између двије земље.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog