Politika

Вујановић: Нико не сумња у вриједност интеграција

ПОДГОРИЦА - предсједник Црне Форе Филип Вујановић рекао је у току Међународног скупа мира у Барселони да државе западног Балкана које још нису постале чланице ЕУ немају сумњи у вриједности европских интеграција.


Вујановић је синоћ рекао, у току другог дана скупа, да европске интеграције значе и интеграцију у Унију која гарантује стабилност, мир, највише стандарде у поштовању људских и мањинских права, те представаља стимуланс економском и друштвеном развоју.


Према његовим ријечима, Црна Гора је у само четири године од обнове независности постигла огроман напредак у реформама и модернизацији државе и друштва, у складу са највишим европским стандардима и постигла велики напредак на путу према интеграцији у ЕУ.

Вујановић је рекао да због тога ускоро очекује да Црна Гора добије статус кандидата за чланство, додајући да држава тиме дефинитивно добија могућност да дијели европске вриједности којима је и посвећена.

"Чињеница да је једна врло комплексна држава успјела да, и поред свих искушења, одржи унутрашњи склад између разних заједница које је сачињавају, да је, поштујући највише европске стандарде, на демократски начин обновила своју независност и да се афримисала као стабилна држава која је фактор мира у регији, јесте доказ да је она дубоко прожета тим европским вриједностима", оцијенио је Вујановић.

Када је ријеч о Црној Гори и осталим државама бивше Југославије, он је рекао да је "тамо у току процес који има аналогија са оним који су државе западне Европе прошле послије Другог свјетског рата".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog