Sport

Ђоковић за финале против Федерера

Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале турнира у Индијан Велсу. Српски тенисер ће се за пласман у финале данас борити са Роџером Федерером у мечу који ће одлучивати и ко ће са друге позиције на АТП листи ући у сљедећу недјељу.


Изгледало је као да Ђоковић није потпуно фокусиран ушао у меч и дуплом сервис грешком омогућио је Гаскеу брејк на самом старту сусрета - 2:0. Умјесто да психички падне, десило се баш супротно и разгоропађени Новак је са шест узастопних гемова преокренуо ситуацију на терену и дошао до првог сета - 6:2.

Ђоковић је на старту другог сета дошао до двије брејк лопте, али се Гаске извукао из неугодне ситуације и сам започео серију од три узастопна гема за вођство од 3:0. Ипак, догодила се готово пресликана ситуација из првог сета. Новак је узео брејк и кренуо у серију коју је посрнули Француз успио да заустави тек у деветом гему када је сервирао за останак у мечу - 5:4.

Услиједио је сигуран сервис Ђоковића за гем без изгубљеног поена и побједу након сат и по времена игре што значи да ће се и 22. пут у каријери састати са Федерером који је поново био бољи од земљака Станисласа Вавринке (6:3, 6:4).

Турнир у Индијан Велсу игра се за наградни фонд од 4.500.000 долара.

(Блиц/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog