Društvo

Митинг – „Генерал Ђукућ невин у затвору“

БАЊА ЛУКА -У Доњим Колима код Бањалуке данас је одржан митинг подршке генералу Војске Републике Српске Новаку Ђукићу и осталим неправедно осуђеним Србима, под називом "генерал Новак Ђукић - невин у затвору".


Окупљени су са овог протеста позвали да се Уставни суд БиХ што прије одреди према апелацији одбране генерала Ђукића.

Предсједник Борачке организације РС Пантелија Ћургуз рекао је да је овим митингом на симболичан начин из Мјесне заједнице гдје је одрастао Ђукић упућена порука свим нивома власти у БиХ, нарочито правосудним инситуцијама.

"У овом случају тражимо од Уставног суда БиХ да се одмах и без беспотребног одлагања одреди према апелацији коју је упутила одбрана генерала Ђукића", изјавио је Срни Ћургуз.

Он је рекао да то Уставни суд што прије треба да учини, без обзира на то каква одлука била, изразивши очекивање да ће наложити Суду БиХ обнову поступка.

"На тај начин желимо да се генералу Ђукићу, али и другим неправедно осуђеним Србима, обезбиједи правично суђење и задовољавање правде и правичности", рекао је Ћургуз.

Он је најавио да ће Борачка организација у ову причу ићи "студиозно и плански", да би створила претпоставке за доношење пресуда заснованим на чињеницама, доказима и аргуметнима, а не на нарученим процесима и истим таквим пресудама.

Ћургуз је изразио наду да ће овакав начин борбе бити подржан и од носилаца политичких функција у РС и на тај начин омогућити недужним људима да се врате својим породицама, а да правда стигне злочинце.

Душанка Ђукић, супруга генерала Ђукића, изјавила је Срни да је овај митинг још један покушај да правда и истина изађу на видјело.

"Не могу да говорим о томе колико ће Уставни суд то хтјети да види и чује, али надам се да ће што прије узети у разматрање апелацију, да би наша мука и голгота трајала што краће", рекла је Ђукићева.

На скупу подршке прочитано је и писмо упућено предсједнику РС Милораду Додику, у којем се од њега тражи подршка у борби за правду, не само за генерала Ђукића, већ за све нерпаведно осуђене Србе.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog