Politika

Додик: Ротација, баланс и српски министар иностраних послова

БАЊА ЛУКА - Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је да ће у разговорима о формирању власти на нивоу БиХ бити прихваћени сви они који прихвате принцип ротације, национални баланс и захтјев да Срби добију мјесто министра иностраних послова БиХ.


"Са представницима других политичких партија разговараћемо о начину формирања власти на нивоу БиХ. Ми не мијењамо став о томе јер се, напросто, мора поштовати национални баланс и ротација у Савјету министара БиХ", рекао је Додик новинарима у Бањој Луци.

Лидер СНСД-а је подвукао да су ХДЗ БиХ и ХДЗ 1990 незаобилазан фактор у конституисању власти на нивоу БиХ и оцијенио да је тренутна политичка ситуација у БиХ сложенија него прије, што не даје основ за оптимизам.

"Ситуација у ФБиХ није иста као прије мјесец дана и најава два ХДЗ-а за одржавањем хрватског сабора уноси нови политички елемент у функционисању ФБиХ", рекао је Додик.

Он је истакао да основни проблем представља формирање Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, јер се поставља питање да ли је Дом народа Федерације БиХ легитиман.

"Нема конституисања органа Парламентарне скупштине БиХ уколико не буду формирана оба дома те институције" рекао је Додик.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog