Društvo

Црна Гора и Андрији Мандићу одузима држављанство

ПОДГОРИЦА - Помоћник министра унутрашњих послова за управне унутрашње послове Црне Горе Осман Субашић најавио је да ће црногорско држављанство бити одузето и лидеру Нове српске демократије /НОВА/ Андрији Мандићу због тога што посједује и држављанство Србије.


Лидер Нове добио је српско држављанство 2007. на основу измјена и допуна српског Закона о држављанству из септембра те године. Тим актом се прописује да сви припадници српског народа који немају пребивалиште у Србији могу да добију српско држављанство.

"Андрија Мандић је српско држављанство добио након 3. јуна 2006. године, и њему ће, као и Предрагу Поповићу, лидеру Народне странке, бити одузето црногорско држављанство", рекао је Субашић.

Он је додао да црногорски држављанин, који је стекао држављанство друге државе након 3. јуна 2006. године, а Црна Гора није са том државом потписала споразум, црногорско држављанство губи по сили закона.

Лидеру Народне странке Предрагу Поповићу одузета су сва лична документа, као посљедица недавног рјешења Министарства унутрашњих послова да се дугогодишњем црногорском посланику одузме црногорско држављанство.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog