Politika

Чавушоглу: Додик конструктиван, а Српска стабилнији дио БиХ

ВАШИНГТОН - Предсједник Парламентарне скупштине Савјета Европе Мевлут Чавушоглу изјавио је да је Република Српска стабилнији дио БиХ, што показује и формирање комплетне власти непосредно послије избора и функционисање те власти.


"Радује ме то, у шта сам се увјерио и током сусрета у Бањој Луци, да је предсједник РС Милорад Додик заиста конструктиван и да жели да допринесе рјешавању тренутних проблема. И састанак у Мостару један је од доприноса рјешавању тренутне ситуације у БиХ", рекао је Чавушоглу за "Глас Америке".

Он је истакао да су становници цијеле БиХ таоци неријешених односа у Федерацији БиХ и политичког чвора који је на сцени у том ентитету.

Чавушоглу је упозорио да је БиХ, неформирањем власти, сама себе искључила из европских токова и додао да се нада да ће се на тај европски колосијек вратити што прије.

Одговарајући на питање о покушају да се из власти истисну странке које су добиле највише повјерења хрватског гласачког тијела, Чавушоглу је рекао да је битно да приједлози које током разговора нуде политичке странке буду коректни и да сви имају прилику да о томе разговарају и договарају се.

Када је ријеч о европском путу БиХ, он је поновио да су најважнији приоритети након формирања власти реформа Устава, попис становништва и рјешавање статуса државне имовине.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog