Društvo

”Парада поноса” и у Подгорици?

ПОДГОРИЦА - Прва невладина организација за промоцију права људи другачије сексуалне оријентације у Црној Гори, ЛГБТ, најавила је данас могућност одржавања Параде поноса у Подгорици и предложила министра за људска и мањинска права Ферхата Диношу за предсједника организационог одбора параде.


ЛГБТ прогрес је саопштио да је приједлог Диноши послат прошлог понедељка и да се од њега тражи да се изјасни да ли прихвата именовање или да понуди неко друго кадровско рјешње из црногорске владе.

Мото параде би био "Живот треба живјети", а циљ манифестације је да се и у Црној Гори обиљеже и прославе сва људска права, укључујући и права особа другачије сексуалне оријентације.

О намјери о организацији скупа обавјештена је и полиција, од које је затражено да уради безбједоносну процјену одржавања Параде поноса у Подгорици.

Црногорски министар за људска и мањинска права Ферхат Диноша раније је саопштио да је против одржавања Параде поноса, јер сматра да "то није прави начин" да припадници другачије сексуалне оријентације остваре своја права. Диноша сматра да особе другачије сексуалне оријентације треба да покушају да пронађу друге начине да остваре своја права, кроз конкретне пројекте, округле столове и слично, који не би изазвали реакцију.

(Танјуг/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog