Društvo

Тужба против Мастила

ТРЕБИЊЕ - Бивши директор требињске филијале Фонда Пензијско-инвалидског осигурања Републике Српске Славко Вучуревић поднио је Окружном тужилаштву у Требињу кривичну пријаву против директора Фонда Зорана Мастила због, како је навео, злоупотребе овлаштења када га је са функције директора смијенио из политичких разлога.


Вучуревић тврди да је Мастило то потврдио у писму упућеном Народној скупштини РС прије двадесетак дана, напомињући да је у Кривичном закону РС "јасно наведено да оном ко на основу разлике у политичком убјеђењу ограничи право или слободу појединца слиједи затворска казна".

Према његовим ријечима, директор Фонда ПИО РС је, након двије године навођења различитих разлога за смјену, признао да је то било само из политичких разлога након њиховог разлаза у ПДП-у.

Након што га је разријешио функције директора требињске филијале, Мастило је у мају прошле године Вучуревићу дао и отказ.

У Основном суду у Требињу сутра ће бити одржана главна расправа по тужби Вучуревића против Мастила због умањења плате док је био на боловању и незаконитог раскида радног односа.

(Срна/Фротнал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog