Društvo

Мандић: Велика побједа Срба у Црној Гори

ПОДГОРИЦА - Предсједник Нове српске демократије, Андрија Мандић, оцијенио је данас да информација да Министарство унутрашњих послова и јавне управе не води против њега поступак за одузимање црногорског држављанства представља велику побједу.


"Важно је да се показало да уколико држављанин Црне Горе, који има још неко држављанство, није кооперативан са црногорским властима, онда МУП не може да води никакве истражне радње, нити да одузима држављанство", рекао је Мандић.

Он је навео да је то важна информација за све држављане Црне Горе, који истовремено имају и држављанство Србије.

"У питању је изузетно важна информација за десетине хиљада грађана Црне Горе који имају и српско држављанство, а који су тиме покушали да у Србији сачувају она права која су имали док је постојала државна заједница. Ради се о великој побједи за све нас", сматра Мандић.

Он је најавио да ће НОВА пред Уставним судом Црне Горе покренути поступак за оцјену уставности појединих рестриктивних одредби Закона о црногорском држављанству.

Мандић је оцијенио да је предсједнику Народне странке Предрагу Поповићу неправедно и противзаконито одузето црногорско држављанство.

"Он је држављанство Србије узео прије него је у Црној Гори изгласан закон који забрањује да држављанин Црне Горе може имати и неко друго држављанство, осим црногорског. Не може се закон примјењивати ретроактивно", закључио је лидер НОВЕ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog