Republika Srpska

Тегелтија - Биће мали број кажњених

БАЊА ЛУКА - Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија оцијенио је да ће бити мали број грађана и правних лица којима ће бити потребно изрећи казну зато што нису пријавили некретнине.


"Није мотив ни потреба Пореске управе РС нити било кога другог да кажњава. Српској треба фискални регистар да би знали шта имамо и са чиме располажемо. Број оних који нису извршили законску обавезу биће веома мали, никако 30 одсто", рекао је Тегелтија новинарима у Бањој Луци.

Он је навео да ће велики број грађана и данас поднијети пријаве, јер су преузели обрасце од Пореске управе, те додао да очекује да ће обрасци у наредних неколико дана долазити и поштом.

"Омогућићемо грађанима, који су јуче и данас преузели обрасце и нису их предали, да их предају", поручио је Тегелтија.

Тегелтија је рекао да ће број непокретности у РС бити познат онда када све буду пописане, док ће се број непријављених некретнина знати када имовина буде предата на употребу локалним заједницама. Према његовим ријечима, тек тада ће се видјети шта није пописано.

Он је истакао да су процјене рађене на основу катастарских честица и да се на више катастарских честица налази једна некретнина.

Министар финансија захвалио се грађанима и пословним субјектима, који су схватили важност израде фискалног регистра РС и што су у великој мјери приступили пријављивању овог фискалног регистра.

Пореска управа Републике Српске упозорила је грађане да данас истиче крајњи рок за подношење пријава за упис у фискални регистар непокретности и да су порески обвезници, који су преузели обрасце пријава за упис, дужни да попуњене обрасце поднесу најближој подручној јединици или их доставе препорученом поштом.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog