Други рођендан Фронтала

Прије тачно двије године почело је куцање првих редака на Фронталу. Тада је био мали број оних који нас не би погледали чудно када изговоримо ријечи интернет портал. Данас, двије године послије, много је мање оних који нас погледају чудно када са поносом изговоримо, Фронтал.


Дакле, Фронталу је данас други рођендан. Да је којим случајем човјек, већ би се увелико ријешио пелена, а богами би већ и проговорио. Додуше, тепао би. Срећом, Фронтал никада није тепао и никада неће.

Фронтал је од првог дана, првог априла 2009. године, без шале, увијек ствари називао правим именом, па понекад и презименом.

Углавном, тешко је данас гледати у интернет ретровизор Фронталовог битисања и не бити помало патетичан. И мутав. Чему гледање преко рамена када је све ту, од првог априла, првог текста, првог блога... Интернет је вјечан, док се дјеца рађају.

Идемо даље.

Фронтал је први портал у Републици Српској који је омогућио писање блогова јавним личностима. И блоговали су многи. А неки још увијек блогују.

На други рођендан Фронтала, тим блогера је појачан бившим предсједником и актуелним потпредсједником Српске, али и једним од најрелевантијих новинара из Републике Српске. А прелазни рок је тек почео.

На други рођендан Фронтала, објављен је и први интервју за Фронтал са неким од званичника са међународне сцене. Други неће чекати наредне рођендане.

Када смо код интервјуа, већ крајем овог мјесеца почећемо са ”чет интервјуима”. Седам дана прије интервјуа, најавићемо нашег госта, а осим на наша питања, он ће сат времена одговарати на сва питања посјетилаца Фронтала.

Посјетиоци Фронтала се већ одавно зову Фронталовци, а недавно су добили и своју рубрику. Треба ли нагласити да је тим чином Фронтал постао први портал на Балкану који је својим посјетиоцима, односно коментаторима дао могућност писања блогова.

Од јуна до септембра организоваћемо у Бањој Луци ”Фронтал школу интернет новинарства” на којој ће предавати најрелевантнији веб стручњаци и новинари из региона. Осим за раднике и волонтере Фронтала, похађање ”Фронтал школе интернет новинарства” биће омогућено и колегама из других медија, али и свима онима који буду изразили такву жељу.

Такође, Фронтал ће расписати и конкурс за фотографију и карикатуру године. Прва награда за карикатуру, али и за фотографију године ће износити најмање 300 КМ. Оно што је најбитније, јесте да најбоље неће бирати никакви стручни жирији, него управо посјетиоци нашег портала.

Осим ”чет интервјуа”, Фронтал је тренутно у фази припремања још четири нове рубрике. Али, све у своје вријеме.

И тако. Иза Фронтала је двије године егзистенције, на десетине сарадника, преко милиион посјета...

И на крају, не смијемо заборавити ни да се захвалимо Вама.

Још једном, хвала Вам. Идемо даље!

Редакција Фронтала

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog