qy2rSK9FV_c

Kultura

Новак повео коло у гостовању код Џеја Леноа

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић био је гост Џеја Леноа, једног најпознатијих ТВ водитеља у САД, а том приликом је, поред осталог, открио и неке деtаље о чувеном једењу траве са Централног терена Вимблдона, али и урадио нешто што други нису успhели: Леноа је приволио да заигра коло.


Ђоковић је свој први тријумф на славном Гренд слем турниру најприје прославио узевши мало траве са подлоге на којој је одиграо меч са Рафаелом Надалом, а онда је на запрепашћење многих - пробао каквог је укуса.

Након што га је Џеј Лено упитао откуд му та идеја, разговор је текао у овом правцу:

"Било је ту нечег... нечег што не могу да објасним", рекао је најприје Ђоковић.

"Знам да музички бендови често користе траву, али ово је ипак нешто другачије", констатовао је Лено, што је насмејало Новака, који је потом додао:

"У мојим сновима трава је била далеко укуснија, слађа. А у стварности, са свим оним знојем, мојим, противниковим... није било баш сјајно. Али, некако је све ипак дјеловало природно", рекао је насмијани Ђоковић током гостовања код Џеја Леноа.

Прича између славног водитеља и најбољег тенисера отпочела је Леноовим подсјећањем да је Ђоковић посљедњи пут на његовој чувеној софи био када је био трећи на свијету.

"У међувремену си 'прескочио' друго мјесто и ето те поново, сада као првопласирани играч на свијету", рекао је Лено.

"Увијек сте вјеровали у мене", одговорио је Ђоковић, који се потом осврнуо на блиставе вимблдонске тренутке.

"Било је то остварење сна, у само неколико дана сам остварио своја два циља, да постанем најбољи на свијету, а и да освојим Вимблдон. А тај напредак, ка самом врху, мислим да је то ствар учења, сакупљања искуства на терену и ван њега, ношења са притиском и очекивањима. Сазријевао сам и као играч и као човјек. Било је, признајем, момената током ове посљедње двије три године, када сам констатовао да Надал и Федерер освајају малтене све и нисам знао да ли ћу моћи да их достигнем. Али, прошле године сам, негдје у овом вријеме, разговарао са мојим тимом, они су ме охрабрили и рекли да наставим и, мислим да је то био кључни тренутак", рекао је Ђоковић.

Упитан о дијети у којој не користи производе које садрже глутен, Ноле је рекао да се навикао, али да понекад има утисак да "једе стиропор а не хљеб", док је на констатацију Леноа да има подршку политичара своје земље који га сматрају најсупјешнијим амбасадором Србије на свијету, Ђоковић рекао да је подршка заиста велика:

"Треба да дођете у Србију да видите како једни друге подржавамо”, додао је Ноле.

Он се на крају осврнуо и на свој пјевачки таленат, рекавши да више вришти него што пјева, а на питање да ли онда боље игра Ђоковић је, као гост емисије, помало изненађујуће - позвао своје госте. Шесторо играча изашло је и заиграло коло, придружио им се најприје и Ноле, у коло је позвао и Џеја Леноа, а придружила им се и Кејти Холмс.

(Блиц.рс/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog