Kultura

Бранкица Јанковић: Демофеста више неће бити

БАЊАЛУКА - Најбољи фестивал демо бендова у бившој Југославији више не постоји, пишу данашње Независне новине у опширном интервјуу са Бранкицом Јанковић, директорицом фестивала Јелен Демофест.


Она је истакла да више нису у прилици да суфинансирају овај пројекат јер су како каже и њих стигле године кризе, а подршка оних од којих су највише очекивали није стигла.

„Натјерали смо се да још ове године, с обзиром на то да то нисмо ни најавили, одржимо фестивал и испунимо очекивања оних због којих овакав догађај уопште постоји“, појашњава Јанковићева за Независне новине.

Како даље наводи у овом разговору задовољни су овогодишњом организацијом фестивала, која је како истиче упркос временским условима прошла одлично, публика је и поред плаћања улаза била многобројна, а сама популаризација фестивала је све већа, када су у питању бројеви медијских акредитација, пријава демо бендова и медијских објава.

Јанковићева је истакла и да је било врло тешко изабрати овогодишњег побједника такмичења демо бендова, а да је свако вече имало неку специфичност. Што се тиче подршке она се захвалила граду Бањалуци, који их је подржавао сваке године, као и РТ РС, али и осталим пријатељима из Бањалуке, Апатинској пивари и МТВ.

Фронтал.ба је из незваничних извора сазнао да постоји могућност да се бањалучки Демофест, од наредне године пресели у Сарајево.

Са друге стране портпарол фестивала Бранкица Стојановић је на свом Фејсбук налогу негирала било какву могућност да Демофест буде пресељен у Сарајево, коментар који је пар сати касније због нама непознатих разлога избрисан са зида.

(Независне новине/фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog