Kultura

Хевен Рејн улази у студио

Снимање другог албума бањалучких прогрессиве металаца Хевен Рејн (Heaven Rain) почеће у суботу 8. октобра у студију Чаинрум (Chainroom) у Сенти!


Радни назив албума је Секнд Сан Авеј (Second Sun Away), а познато је да ће се на њему наћи пјесме попут Фејс оф мисерy, Наухир, Дримлес, Равенхарт, Мај онли ван (Face of Misery, Nowhere, Dreamless, Ravenheart, My Only One) и друге.

Пјевачица групе Миона Граорац рекла је да ће предстојеће снимање бити узбудљив период за Хевен Рејн, те да очекује квалитетне снимке и репрезентативан материјал који ће представити бенд у пуном сјају.

- Познато је да је група прошла кроз неколико персоналних промјена у протеклих пар година, и да ће ово бити први прави снимак у данашњој постави, након деби албум Фар ранд Форевер из 2008. године. Радујем се снимању, направили смо добре пјесме за које вјерујемо да ће бити интересантне како домаћој, тако и страној публици – рекла је Миона.

Горан Баштинац, клавијатуриста и оснивач Хевен Рејна каже да ће поједине нумере које ће се наћи на новом албуму бити изненађење за многе.

- Пјесме без сумње носе препознатљив Хевен Рејн печат, али морам рећи да ће пар њих поштено да вам раздрма звучнике. У постави имамо праву металну главу, гитаристу Игора Драгеља кога многи знају из рада са деатх метал бендом Монумент, а чвршћи звук гитаре је управо оно што нам је недостајало. Вјерујемо да ће ова комбинација да се свиди и људима који нас знају по првом албуму, али и да ћемо стећи неке нове фанове – истиче Баштинац.

Чејинрум студио важи за један од најбољих у региону, када је метал звук у питању, па момци и дјевојка из Хевен Рејна кажу да су нестрпљиви да процес снимања почне.

(Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog