Kultura

Пчелица побједник Нашег бизниса

БАЊАЛУКА - Тим "Пчелица" из Добоја побједник је телевизијског шоуа Радио-телевизије Републике Српске "Наш бизнис" којег је ова медијска кућа наградила са 10.000 КМ, саопштено је из РТРС-а.


Тим "Пчелица" добио је укупно 27 бодова, седам више од другопласиране екипе "Биодизел". На трећем мјесту са 17 бодова је тим "Олдтајмер", на четвртом са 16 бодова "Пиролиза", пето мјесто са 15 бодова заузео је тим "Сувенир", а најмање бодова имао је тим "Вишња" 10.

Друга сезона серијала "Наш бизнис" завршена је великим финалом у којем су тимови "Олдтајмер", "Пиролиза", "Пчелица", "Сувенир", " Вишња" и "Биодизел" имали посљедњу шансу да убиједе жири да је њихова идеја најбоља и да они заслужују да покрену посао.

Одлуку да тим "Пчелица" заслужује да покрене посао донио је жири у саставу Милена Лепир из Привредне коморе РС, Марио Милановић директор Универзитетског предузетничког центра, професор Јово Атељевић са Економског факултета у Бањалуци, Маја Кнежевић из Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа и Владимир Ћорда из Иновационог центра Бањалука.

"Ово финале елиминисало је сваку сумњу намјештања. Из тог разлога побиједио је тим који је био најбоље припремљен. Нисмо оцијењивали само најбоље у финалу, него и у цијелом процесу такмичења према критеријумима утврђеним на почетку серијала", рекао је Атељевић.

Генерални директор РТРС-а Драган Давидовић побједницима је уручио чек од 10.000 КМ. "Послије великог успјеха прве сезоне серијала, велико нам је задовољство да смо и у другој сезони постигли исти, ако не и већи успјех", рекао је Давидовић.

РТРС побједнике је наградила са 10.000 КМ, а све финалисте викендом за двије особе у Бањи Врућици. НЛБ Развојна банка Бањалука побједницима даје кредит од 30.000 КМ којем ће бити отписана припадајућа камата.

Привредна комора РС побједнике и финалисте награђује пословним образовањем, сајамским представљањем и пословним информисањем укупне вриједности до 5.000 марака.

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа за побједнике је обезбиједила новчани износ на име минималног оснивачког капитала друштва са ограниченом одговорношћу, те новчани износ на име трошкова регистрације друштва.

(Срна/Фронтал)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog