Intervju

Ацо Човић: Не морамо бити “у тренду” по сваку цијену

Један од најпопуларнијих поп састава са еx-Yу територије је опет у погону, и то у својој оригиналној постави. Са њиховим лидером Ацом Човићем проћаскали смо о надолезећем албуму, гостима на истом и још неким ситницама, које можете прочитати у наредним редовима.


Регина је опет након 15 година у старој постави, значи можемо очекивати нови албум чији је радни наслов тренутно „Сарајево“, с обзиром да је од задњег прошло неколико година?

Можда једна од најважнијих ствари и јесте управо то - чињеница да функционишемо заједно након двадесетак година од настанка бенда! То једноставно није занемарљива ствар. А и албум је ту негдје...

У звуку бенда доминира поп звук, да ли ће нови албум можда донијети неке нове моменте у смислу кокетирања са неким другим стиловима? Можда неком врстом електронске музике која је у задње вријеме јако популарна?

Албум је скоро завршен то су нове пјесме које наравно имају везу са оним што је Регина радила у предходним периодима. Ми смо поносни на чињеницу да имамо свој звук. Нове ствари да, али без компромиса да се мора бити "у тренду" по сваку цијену. Најважније је остати свој!

Како је дошло до сарадње са Микијем Перићем и ево, ове задње, са Тифом?

То су наши дугогодишњи пријатељи. Са Микијем Перићем је заједнички настала пјесма, па је било и логично да је снимимо заједно. Занимљиво је да ће се на новом албуму наћи верзија исте пјесме коју пјева Давор. Тифа је једноставно био право рјешење за дует. Он је пјевач који је био наш идол у вријеме кад смо били дјеца и заиста нам је била част угостити га на нашем албуму и у пјесми!

Да ли ће на новом албуму бити још неких сарадњи и ко је задужен за компоновање и писање текстова?

Све пјесме су наше, ауторске. На овом албуму смо заиста имали подршку многих пријатеља који су нашли учешће у пјесмама. Неке ствари су снимане у Београду, нешто код наших пријатеља у Италији. Албум је свиран уживо и поносни смо на то.

Без обзира на нови албум, као бенд сте прилично активни и у задњих годину дана сте одсвирали око 70 концерата. Какви су утисци које стекли током наступа, да ли је база фанова постала већа?

Сваки наступ је прилика да се промовише бенд, да се промовишу пјесме и да публика осјети енергију коју носиш. Надамо се да смо довољно занимљиви на нашим наступима. То нам је заиста важно.

Активно одржавате контакт са публиком преко официјелних интернет страница, колико вам таква „сарадња“ утиче на рад и стварање?

Немогуће је замислити свијет без интернета. Наравно да они који воле нашу музику имају прилику да се упознају са оним што радимо и о нама самима преко разних интернет страница. Са нашим новим албумом уредићемо и нашу официјелну интернет страницу, тако да ће сви моћи да прате шта је то актуелно у вези са нама.

Сматрате ли да је данас лакше поистовјетити се са публиком него раније, у смислу развоја разних видова комуникације?

Публика данас има много једноставнији начин да дође до правих информација, да чује пјесме које пожели. Интернет је заиста убрзао ствари. Питање је само колико се лако снаћи у мору ствари које су око нас и које су нам доступне.

Какву поруку имате за бендове који тек почињу каријеру или можда неки савјет који би им евентуално помогао да једног дана постану квалитетан и популаран бенд, бар на овим просторима?

Најважнија ствар је знати шта желиш. И наравно, свирати музику коју волиш. Ако је теби добро у ономе сто радиш, постоји шанса да се то заиста свиди некоме. Све у свему, најважније је уживати у музици коју свираш!

(Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog