Kultura

Овације филму Анђелине Џоли

САРАЈЕВО - У Сарајеву је у уторак увече одржана премијера филма Анђелине Џоли „У земљи крви и меда”, који је публика у Олимпијској дворани Зетра поздравила овацијама.


„Пуно ми значи што сам ту са вама”, рекла је америчка глумица и редитељка, која је и заплакала пред око 5.000 гледалаца у пуној дворани.

Публика је гласним аплаузом поздравила глумца Радета Шербеџију, који у филму тумачи лик Србина који командује војском.

Публици у Зетри су се након пројекције филма поклонили и глумци Зана Марјановић, Горан Костић, Јасна Орнела Бери, Ермин Сијамија, Ванеса Глођо и други.

Анђелина Џоли и њен супруг Бред Пит су се прије пројекције филма прошетали црвеним тепихом испред Олимпијске дворане Зетра, на одушевљење обожавалаца с којима су се фотографисали и којима су потписивали аутограме.

Америчка редитељка је рекла да јој овај филм „највише значи” и изразила наду да ће публика осјетити да је снимљен с љубављу.

„Филм говори о људима и њиховом страдању. Међународна заједница сматра да се помоћу њених програма народ погођен ратовима може брзо опоравити, али то није тако. Потпун опоравак је тежак и људима је потребна велика помоћ”, казала је Анђелина Џоли.

Филм којим је Анђелина Џоли дебитовала као редитељ и сценариста биће дистрибуиран у биоскопима у Федерацији БиХ од 16. фебруара. Филм неће бити јавно приказан у Републици Српској, осим на приватним пројекцијама које организују грађани.

Анђелина Џоли и Бред Пит у сриједу ће напустити Сарајево, град у којем је у посљедње двије године боравила три пута.

(Политика/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog