Kultura

Лечић у француском филму глумио Србина који силује Албанку! (Видео)

Бранислав Лечић је у француском филму "Хјуман зу" тумачио лик српског официра, који силује, мучи и убија Албанке и касније бива осуђен за ратне злочине.


Глумац Бранислав Лечић обмануо је јавност када је у емисији "Утисак недјеље" осудио глумце који прихватају улоге Срба негативаца у међународним пројектима и тако стварају ружну слику о Србима.

Како преноси Телеграф.рс, управо је Лечић у француском филму “Хјуман зу” тумачио лик српског официра који силује, мучи и убија Албанке, и касније бива осуђен за ратне злочине. Бранислав Лечић се оградио од било каквог коментара везаног за филм Анђелине Џоли, јер га каже, још није погледао. А остварење у којем је, макар на екрану, оживио силоватеља и убицу Албанке Лечић коментарише:

У том моменту процијенио сам да филм "Хјуман зу" не вријеђа ничија национална осјећања. Зашто није завршио у бисокопима, не знам.

Према ријечима провјереног извора, овај филм спада у један од најантисрпскијих остварења и Србе представља у најгорем могућем свјетлу.

Анђелинин филм је злато за "Хјуман зу" - каже извор, који је инсистирао на анонимности, иначе одлично упућен у свјетску и домаћу кинематографију, и додаје:

Приказан је на Берлинском фестивалу 2009. године и никад се више није давао у биоскопима. Доживио је тотални фијаско, а поред "злог" Лечића ("Командант Стојковић") у филму главну улогу тумачи Никола Ђуричко (Срђан). Од Срба се појављују и Војин Ћетковић, Бане Томашевић, Иван Јефтовић, Растко Јанковић, те Елизабета Ђоревска, коју у филму силују Лечић и компанија - наводи извор Телеграфа.

Бранислав Лечић је у “Утиску недјеље” рекао да глумац увијек по сценарију може да препозна о чему ће се у филму радити, да ли је антипропагандни филм, и да има могућност да одбије улогу.

(Vestionline/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog