Kultura

Најпопуларнији ди-џеј Индонезије је Српкиња

Милинка Микаела Радишић из Џакарте, којој је отац Србин а мајка Индонежанка, најпопуларнија је дама за грамофонима у овој азијској земљи. Атрактивна Милинка, уједно и прва дјевојка која је почела да врти плоче у Индонезији, недавно је по први пут дошла у Београд.


Петар Радишић, отац ове дјевојке, крајем шездесетих је из Горњег Милановца отишао у Џакарту, гдје је упознао супругу са којом је прије 34 године године добио Милинку. Ова дама као ди-џеј ради од 2006, а за то вријеме успјела је да стекне велику славу у овој земљи.

Манекенски почеци

Милинка је радила као фотомодел, водитељка на радију и на телевизији, живјела је у безмало свим великим градовима свијета, покренула је неколико добротворних догађаја и самим тим доприноси мијењању перспективе погледа на жене у цијелој Азији. Доказ популарности је и то што је заштитно лице брендова као што су „Нокија” и „Сони", модних компанија „Guess”, „Mango” и „Raoul”, а има уговор и са „Адидасом”.

Била сам пионир међу дјевојкама ди-џејевима. У почетку су људи мислили да је то негативно, али сам некако успјела да постанем прави хит. Појављивала сам се и у политичким емисијама и магазинима и захваљујући томе сада се стотине дјевојака бави овим послом у Индонезији - каже Милинка за „24 сата”.

Индонежани су у почетку ломили језик да изговоре њено име, али сада то није случај. Наступала је по Малезији, Сингапуру, Њемачкој, Холандији, Великој Британији и Ибици, а посјету Београду искористила је да гостује у „Минту”.

Посјетила сам „Пластик”, „Тјуб” и „Младост” и свиђа ми се енергија ваших клубова. Такође, супер је што Београђани често пјешке крећу кроз град. Џакарта је превелика, са околином има 17 милиона становника, и то је немогуће - прича Милинка.

Милинка каже да је тек сада схватила да је права комбинација народа својих родитеља.

Срби више воле да се забављају, док су Индонежани стрпљивији. Имам обје особине и драго ми што сам дошла јер дуго сам се спремала за овај тренутак. Ово ми је као оживљавање бајки из дјетињства, пошто ми је покојни отац доста причао о Србији - каже она.

(24Sata/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog