Kultura

Почиње "Гитар арт фестивал"

Фестивал ће од 16. до 21. марта у Београду окупити бројне мајсторе музике


Тринаести "Гитар арт фестивал" окупиће од 16. до 21. марта у Београду бројне мајсторе музике "на шест жица" који, у складу са слоганом фестивала "Континенти", долазе са свих страна свијета.

Најатрактивнији догађај овогодишњег празника гитаре је наступ групе "Кингс ов стрингс", коју су Томи Емануел, Влатко Стефановски и Стокело Розенберг основали крајем прошле године у Београду. Трио свјетски признатих гитариста најприје ће наступити 17. марта у Сава центру, а потом и 25. марта у Дому синдиката. Овај тројац је уочи регионалне серије заједничких концерата објавио и званични албум у издању Гитар Арта.

На Коларцу ће 18. марта наступити Рикардо Гаљен у пратњи оркестра "Камерата Сербика", а наредне вечери и славни бразилски гитариста Јаманду Коста. Призната босанска вокалисткиња Амира Медуњанин наступиће у уторак, 20. марта, у оквиру вечери традиционалне музике, када ће се публици представити и грчки умјетници Јоргос Јоргопулос, Димитрис Лапас и Мариос Макрис, сенегалски музичар Кемо Сундиулу Сисоко и бројни други.

Фестивал се затвара 21. марта додјелом награда и концертима ансамбла америчког гитаристе нашег поријекла Петра Јанковића и португалске групе Антонија Шаиња.

(Вечерње Новости/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog