Kultura

Вера Ивковић умрла од туге за кћерком!

Вера Ивковић је преминула у дому за стара лица у Руми у 63. години живота. Била је миљеница љубитеља добре народне пjесме, али не и судбине.


Они који су је познавали кажу да није могла да преболи губитак ћерке Маје, која је од неизљечиве болести умрла у 27. години. Смрт супруга била је само кап у препуној чаши. Убрзо се и сама разбољела.

Вера је 2006. године доживјела мождани удар, да би већ 2007. била смјештена у геронтолошки центар „Срем“ у Руми.

Да се не заборави

Вера Ивковић рођена је 1949. године у Лазаревцу. Пјевањем је почела да се бави 1966. године. Изводила је српску народну музику, али радо је пјевала и румунске народне пјесме.

Иза себе је оставила 14 плоча и два велика хита „Шушка се, шушка“ и „Шта ће ми шалваре“. Одржала је велики број концерата, а њене пјесме и данас се изводе.

Њен син Влада Живковић рекао је 2008. за недјељник Пулс да се његова мајка много мучила.

Тешко се борила с болешћу моје сестре Маје. То ју је коштало здравља. Маја је рано обољела, у 15. години, болест је била неизљечива и умрла је у двадесет седмој. Мама и тата су све учинили да јој помогну. Помоћ су тражили свуда. Нажалост, није јој било спаса. Мајина смрт је покосила мајку, а убрзо је умро и отац - рекао је тада Верин син, који се о мајци највише бринуо откад је обољела.

У Центру за стара лица прихватили су је као члана породице. Њена пријатељица и колегиница Анђелка Говедаревић испричала је за Пулс прије четири године да је Вера увијек вољела да се смије, али да није могла да поднесе да њене ћерке нема.

Она је раније имала тај дивни осмјех, толико је вољела да се смије. Стално смо једна другу засмијавале. Једном смо се и пред Титом усред пјесме тако засмијале. И сада покушавам да из ње извучем осмјех. Успијем, накратко, али онда се поново повуче у себе, крену јој сузе и само дозива Мају - испричала је тада Анђелка.

Срце ове велике пјевачице, коју ће публика памтити по хитовима „Шушка се, шушка“ и „Шта ће ми шалваре“, није могло да издржи тугу која га је притискала. Преминула је у понедјељак, а датум и мјесто сахране биће накнадно саопштени.

(Vestionline/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog